zaterdag 4 januari 2014

Life isn't about waiting for the storm to pass....


 “Life isn't about waiting for the storm to pass...It's about learning to dance in the rain.”

Ik heb lang getwijfeld of ik dit wel met jullie wilde delen maar als ik zie hoe lief en hartverwarmend mensen op mijn kaartjes reageren en vooral de gedachte erachter de kaartjes , dacht ik waarom niet...het leven bestaat toch niet alleen maar uit leuke dingen, het is alleen hoe wij ermee omgaan

Om dan maar gelijk met de deur in huis te vallen ....Afgelopen zomer is er bij mij borstkanker geconstateerd. De eerste keer dat ik zelf iets voelde en onderzocht werd , werd ik naar huis gestuurd met dat er niks aan de hand was en dat het melkklieren waren die zich om aan het zetten waren in vet. Na zes weken ben ik teruggegaan omdat ik meerdere, zichtbare ontstekingen had en toen bleek dat ik een kwaadaardig gezwel had van drie cm die toen niet meer te operen was. Ik moest eerst aan de chemo , 2 x twaalf weken en daarna opereren.

Gelukkig ben ik redelijk goed door de chemo's  heen gekomen en ben  ik  zelf s weer in de 2e twaalf weken op therapeutische basis gaan werken.

12 afdrukje voor 12 kaarten voor 12 bijzondere mensen.
De laatste kuur van 12 weken hebben we afgeteld met een aftelkalender. Ik had een aquarelblokje genomen en daar twaalf stempels afgedrukt. Elke chemo heb ik in het ziekenhuis een afdrukje ingekleurd en daar thuis een kaart van gemaakt die ik dan opstuurde naar iemand die  ons op de een of andere manier de afgelopen tijd heeft geholpen of bij heeft  gestaan. Een goede manier om af te tellen en te verwerken en stil te staan hoeveel bijzonder en liefdevolle mensen we om ons heen hadden. Heel het gezin verzon mee naar wie de kaart toe ging.

Ik postte de kaartjes op facebook en kreeg daar zulke mooie en lieve reacties op. Met de één  na laatste heb ik zelfs een prijsje gewonen  en dat was echt zo'n opsteker en toen dacht ik, waarom ook niet;  ik kom gewoon weer terug in blogland. Het kaartjes maken gaat nu wel wat moeilijker omdat door de laatste kuur langzaam mijn vingertoppen gevoellos aan het worden zijn . Dus het is nu maar één , hooguit twee kaartjes per week maar als het goed is, komt na een tijdje het gevoel weer terug. Maar het maken van kaartjes doet me zoveel goed en ik krijg er zoveel  energie van dus blijf ik dat doen, dan maar in een wat lager tempo

Begin januari word ik geopereerd en tijdens de onderzoeken afgelopen zomer zijn er geen uitzaaiingen gevonden. We gaan dus voor herstel...

Maar nu de aftelkalender en het eerste kaartje......
 
Als aftelkalender heb ik gewoon een klein blokje met aquarelpapier genomen.
Deze mooi opgepimt met magnolia design papier en een lief stempeltje van magnolia. Ik hou van mooie bloementoefen op een kaart dus op de voorkant van het blokje mocht dit natuurlijk ook niet ontbreken.
 

 
 
Ik hou van lieve stempeltjes en vooral veel bloemen. Ook werk ik graag met de mooie stansen van Noor! Op dit kaartje heb ik daar ook  mee gewerkt. De lantaarnpaal en het hekje zijn van Noor! en ook de bingostempels. Het hartjeslabel en de bloem rechtsonder zijn van magnolia.


13 opmerkingen:

 1. Nieuwsgierig keek ik verder en ben onder de indruk van je verhaal, dan moet ik wel reageren en kan ik niet zo maar verder gaan. Wat heb jij een heftige tijd gehad zeg en zit je er nu nog middenin. Straks nog de operatie het herstel ook van de chemokuren. Wat mooi hoe je dat tijdens de kuren hebt gedaan, door iemand een kaartje te sturen. Mag ik je adres, dan kunnen wij dat terug doen. Als je op antwoorden klikt van je mail komt het niet openbaar. Heel veel sterkte gewenst en natuurlijk ook beterschap. Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou dat is inderdaad een flinke achtbaan waar je doorheen bent gegaan en nog moet gaan. Wij hebben in een soortgelijke situatie gezeten maar dan bij onze 15 jarige dochter zij had een tumor van 2,5 cm groot in haar borst. Aanvankelijk kregen we te horen dat het wel eens foute boel kon zijn. We zijn God zo enorm dankbaar dat het achteraf goedaardig bleek te zijn en dat ze geen chemo's hoefde maar helaas hebben zo goed als al haar vriendinnen haar ijskoud laten vallen. Fijn om te lezen dat je veel mensen om je heen hebt die je steunen. Ik wens je heel veel sterkte en beterschap! En net als Nelleke, zou ook ik je adres mogen om je een kaartje of 2 of 3 te sturen de komende tijd?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Elvira, ik weet natuurlijk al wat een stoere "chick" jij bent ;) maar ik blijf het zeggen, ik heb bewondering voor de manier waarop je met dit alles omgaat. Je kaart is inderdaad een echt "Elvira-kaartje", mét heel veel bloemen. Ik vind het leuk dat je de stans met ruitjespapier hebt gebruikt, ik pak al heel snel naar effen papier maar dit is natuurlijk ook erg leuk...complimentjes, lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Elvira,
  Wat super knap van je om dit te delen met ons. Ik zag je met een reactie bij mij, ik dacht snel even terug kijken bij haar! En lees ik dit! Heftig!!!! Mijn nicht van 47 jaar heeft dit helaas vorig jaar ook meegemaakt. De heftigste vorm! Ik ga vrij veel om met met haar. Zij was me dan ook super dankbaar dat ik er was voor haar. Wat zij heeft meegemaakt is dat vele mensen haar lieten vallen.
  Ik weet een beetje wat voor vreselijke weg je door maakt. Maar houdt hoop. Mijn nicht is nu al ruim een jaar geheel kanker. Rij en het gaat goed met haar. Alleen heeft ze last van haar arm ivm oedeem. Krijgt hiervoor oedeem therapie.
  Ik vind het super dat je deze stap hebt genomen om hier weer aanwezig te zijn.
  Ik wil je nog heel veel sterkte en beterschap wensen in deze zware weg!
  En zo leuk hoe je dat gedaan hebt met je 12 kaartjes! En zo mooi!!!top!!!
  Mag ik je nog vragen, hopelijk vind je dit niet vervelend; of je ook mijn volger wil worden? Zou ik super tof vinden! Van jou ben ik al volger. Je bent hier vrij in hoor. ;-)
  Lieve groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie nog een fout: mijn nicht is nu al ruim een jaar kanker vrij, moet het zijn.

   Verwijderen
 5. Hoi Elvira,
  Heb je inmiddels op FB gevonden , je naam en foto kwamen zó bekend voor, maar ik had de link niet naar je Blog gelegd..Ik lees hier je verhaal over borstkanker, wij hebben het ook van nabij meegemaakt, mijn zusje heeft het helaas niet gered en is op 49-jarige leeftijd overleden..alweer bijna 9 jaar geleden..Wat een goed idee van je om die stempelafdrukjes in te kleuren en daarna een kaart te maken voor iemand waar je veel steun aan hebt gehad..ik hoop dat alles goed zal komen..Wens je een gelukkig, gezond én creatief 2014, liefs Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Elvira,
  Wauw, dat was gelijk het eerste woord wat er in me kwam toen ik dit las.
  Het is niet niks wat jij al hebt meegemaakt, maar vooral hoe je het aangepakt hebt, daar zeg ik Wauw tegen. Geweldig idee die aftelkalender ! En ja, van creatief bezig zijn, krijg je energie. Ik wens je heel veel geluk en een gezond en creatief 2014.
  Liefs, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Elvira,
  Wat leuk dat je op mijn blog bent geweest en me ga volgen, dat heb ik natuurlijk ook bij jou gedaan!
  Ik heb ook lekker op jou blog rond gekeken en zag dat je net als mij, ook van alle markten thuis bent! Heel veel afwisselende dingen, en materialen en er zat enorm veel moois bij. Je laatste post heb ik als laatste gelezen.....en wat een heftig verhaal!
  Je hebt al heel wat moeten doorstaan! maar uit je verhaal komt ik ook een sterke motivatie tegen, om er helemaal voor te gaan! Geweldig de kaartjes en aftelkalender die je hebt gemaakt! En wat fijn dat je veel goede mensen om je heen hebt, ik wens je enorm veel sterkte de aankomende tijd, en houdt goede hoop hoor! En dat 2014 een jaar mag worden met goede herstel en creativiteit, want wat is nu een betere afleiding dan kaartjes maken, blijf proberen hoor!
  Lieve groetjes van Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Elvira, wat een verhaal en wat ben je dapper zeg. Ik heb een groot respect voor je, hoe je met deze ziekte omgaat. Wat fijn dat je zoveel lieve mensen om je heen heen hebt. En de manier waarop jij je dank voor de steun uit is grandioos. Mijn vriendin werd afgelopen zomer ook geconfronteerd met borstkanker en is inmiddels geopereerd en heeft alle bestralingen achter de rug. Bij haar waren ze er sneller bij. Alles is goed en ook zij heeft geen uitzaaiingen. Positief denken meis, ook bij jou komt het goed, daar ben ik van overtuigt. Fijn dat je mijn volger bent geworden, is alleen niet zichtbaar. Weet niet of dat helemaal goed is gegaan!!! Ik zie in elk geval geen foto of afbeelding van je bij mijn volgers. Natuurlijk ben ik jou ook gaan volgen. Houd moed en heel veel sterkte. liefs Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Doordat je een berichtje op mijn blog plaatste, ben ik op jouw blog beland. Je schreef dat je volger bent geworden maar ik zag je er niet bijstaan. Mss niet helemaal goed gegaan? Ik ben in ieder geval bij jou volger geworden.
  Ik heb als 1e je laatste berichtje gelezen... Wat een schrik meis! Je hebt al heel veel meegemaakt de afgelopen tijd. En nu nog de operatie... Ik hoop dat alles weggenomen kan worden en het ook niet meer terug komt.
  Een supergoed idee van je om een aftelkalender te maken. Wat mooi dat je de 12 kaartjes maakte in de laatste moeilijke weken van de chemo en ze stuurde naar de mensen wie jou/jullie zo lief hielpen en bij stonden.
  Ik wens je heel veel sterkte toe en blijf positief denken!
  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Elvira,
  Oeps op je blogje terechtgekomen door je berichtje bedankt dat je mijn volger geworden zijt en dat ben ik in tussen bij jou geworden .Zo kunnen we elkaars creaties bewonderen .
  Idd het zijn geweldige mensen op blog land al die leuke reactie's ben heel blij dat blogland bestaat.
  Leef met je mee meisje wat je hebt meegemaakt dat lot heb ik ook meegemaakt en ,weet wat het is..... erg zoveel vrouwen die van deze vreselijke ziekte getroffen zijn en je hoort het alle dagen rond je.Houd er de moed in we moeten voorruit en genieten van onze hobby en blogland met zoveel leuke mensen .
  Je hebt een geweldige schitterende blog je kaartje is prachtig je maakt schitterende creaties .
  Lieve Groeten Doris x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Denk dat er iets is fout gelopen zie je niet als volger als je kan nogmaals proberen aub.
   Groetjes Doris

   Verwijderen
 11. Wil nog even iets kwijt hier. Ik zie dat veel mensen denken dat ze je niet volgt. Maar Elvira heeft geen profiel foto en staat als eerste achter in het rijtje met een grijs/blauwe foto. Dus even door zoeken in je volgerslijst. En de aantallen kloppen niet, zo raar.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen